2009\02\01

hétvége

Ezt még hétvégén...

 

Már a második hétvégénk ment gallyra. Szombaton a szokásos főzésmosástakarítás, aztán vasánap éjjel meg asszisztálás É.P. munkájához. Nyüglődtem, forgolódtam, rejtvényt fejtettem, olvastam, ő meg csak dolgozott, dolgozott, dolgozott. Reggel 5-kor feküdt le. Vasárnapra megint megállt az élet. Meg az agyam is. Nemértős egy reggelem volt. Először is azt írta a fagyasztott sajtos kocka zacsiján a szöveg, hogy: melegítse 220 fokra a sütőt és süsse 200 fokon. ??? Azt meg hogy kell csinálni? Mindegy, bedugtam a sütőbe és lementem a boltba. A pénztárosnéni megkérdezte, hogy hány kiflit tettem a tasakba, én meg kapásból rávágtam -8 helyett-, hogy 6. Aszongya:hat? Erre én:hat. Ő:hat? Én:jajj, 8! És még vagy ötször: nyolc, nyolc, nyolc, nyolc, nyolc! ??? Már éreztem, hogy nem vagyok százas. Egyébként a bolt úgy nézett ki, mint nagymamám falujában, vagy É.P. nagymamája falujában. Mikor hétvégén korán kell kelni, hogy a boltban még legyen tej meg kenyér. Hát itt már nem volt. Csak kifli. Tejért a kisboltba mentem. A boltosnéni nagy beszélgetésben volt egy munkásemberrel, én meg kiraktam a liter tejet a pultra, mert úgy gondoltam, hogy nem kívánom megvárni míg megbeszélik azt a munkát amit a bácsi csinált a néninek, nem érdekel engem, hogy az építkezés milyen ütemben folyik. Csak a tejet vinném... boltosnéni rám néz, vigyorog egyet és ez jön ki a száján: most aztán fogy a tej, kenyér, mert mindenki éhen akar halni. ??? Itt elvesztettem a fonalat.

 

Kisnőci olvas.

"Szerda ablakában
csütörtök ül,
és ordít
csütörtökül.

Egy darabig csend volt, aztán Szörnyeteg Lajos megkérdezte:
- Miért csütörtökül ordít?
- Mert csütörtök - mondta Vacskamati -, ha péntek, péntekül ordítana.
- Idegen nyelveket nem tud? - akadékoskodott Bruckner Szigfrid.
- Nem - mondta Vacskamati -, ez egy műveletlen csütörtök."

Rettenetesen élvezi! Kérdeztem tőle melyik a kedvenc szereplője. Vállát vonogatta. Ló Szerafin? Bólogatott. Miért? Vállát vonogatta. Mert ló? Bólogatott, és azt mondta:csak kár, hogy fiú és szemüveges. :)

 

 

nyafog ylla

2009\01\30

szössz

Az előbb benyeltem az utolsó adag Mixt.pector.dos. nevű borzalomból. Valószínűleg beteg vagyok, mert a családomban mindenki utálja még a szagát is, nekem meg semmi bajom vele. Bár, már nem olyan mint gyerekkoromban volt. Akkor kimondottan szerettem az ízét. :)

szössz közjáték

2009\01\28

csizma

Évek óta nem kaptam lábamra éppen jó csizmát. Hétvégén, csak úgy -mert éppen arra jártam- körülnéztem. Gyakran körülnézek cipőboltokban, mert nem akkor veszek cipőt mikor én akarok, hanem akkor, mikor találok. Tehát nézegettem a dobozokból rakott oszlopokat. 37 37 38 40 38 39 40 38 36 37 37 36 39 39 40 41 38 41 és akkor teljesen váratlanul megpillantottam. Nem hittem a szememnek. Fehér női csizma, méghozzá 35-ös! Ezen a télen az első igazi női a méretemben. Igaz kicsit gagyi, meg hegyes az orra és világítani fog benne az alsó részem... de pont jó a lábamra!  :) Juhéj. Haza is vittem rögtön. És nem bántam meg! Különben mit vettem volna fel ezen a gyönyörű mai napon? A fehér csizma pont ilyenkorra való. Hogy vidámságot hozzon ebbe a szutykos szürkesébe. Aki csak meglátja (magamat is beleértve) mind aszongya: fehér csizma ilyenkor? noooormális?  és látom ahogy megnézik. És ez vicces. :)  Minden második lábon fekete cipő/csizma, a kabátok is zömmel sötét színűek. Február táján már nyomasztó a rengeteg szürke/fekete/sötétbarna. Ráadásul ez a piszkosfehér égbolt. Nekem kellenek a színek, a világosság! Fehér csizma. Ennél jobb csak az lenne, ha valami csoda folytán találnék egy pirosat. :)

vidám ylla

2009\01\26

szvsz

Gondolkodtam a dolgon és még mindig ugyanaz a véleményem.
 
Ha körülnézek, általában azt látom hogy túl kevés a megbocsátás családtagjaink, vagy hozzánk közel állók számára. Sok az elvárás, kevés a megértés. Közben ha próbálnak tenni valamit, erőfeszítéseik ködbe vesznek, mintha nem is lettek volna.
Ezt nem akarom. Ha lehet, soha.
 
Nem akarok odajutni, hogy ne beszéljek a családommal, valamilyen vélt vagy valós sérelem miatt hosszú éveken keresztül. Pedig ilyen van, szinte minden családban. Én is tudnék mindjárt 2 példát is mondani saját portám tájáról. 
Természetesen vannak dolgok, amiket nem lehet azonnal elfogadni, tettek, amikkel megbántunk másokat. De nem szabad ezt az állapotot konzerválni. Legalábbis szerintem. 
Lehet emészteni, megbeszélni, kompromisszumokat kötni, vagy egyszerűen csak hagyni, hogy az idő tompítsa a meggondolatlan szavak élét, változtassa a cselekedetek megítélését (mert ezt tesszük mindannyian), olyan tapasztalatok által, amik segítenek az elfogadásban, megbocsátásban. (Csak még annyit, hogy ezekben az esetekben a bosszút mindenki felejtse el. Teljesen fölösleges dolog.)
 
Apró dolgokon mindig csak nevetek. Már szeretem, hogy azt a nyomorult teafiltert soha nem dobja ki egyből, hanem leteszi a mosogató/konyhapult/tányér szélére, mert ki tudja? Hátha kell még. (De könyörgöm; mire?) Erre én fogom magam és morogva kidobom. De ez már inkább egy játék. Megvan a pontos menete. Mint ahogy reggelente látványosan kikel magából, hogy már megint miattam késünk el, és aztán következő reggel ugyanúgy hagy tovább aludni, hogy kicsit többet pihenhessek.
 
Mi veszekedni igazából nem tudunk. Se hosszasan haragot tartani. És már bosszút állni sem. Amikor komoly probléma volt, akkor sem tudtunk. Megbeszélni, átbeszélni, tehetetlen dühből odacsapni, durcázni, megbocsátani, elfelejteni, bízni. Ez az ami megy. Remélem így is marad.

ylla szerint

süti beállítások módosítása