2009\09\20

és a hétvége huss, elrepült

A tegnapi szombatnak kb. 12 óra alvás után indultam neki. 11 után ültünk le reggelizni, aztán virág átültetés felkiáltással romba döntöttem a lakást. Midőn a kupleráj tetőfokára hágott, főztem egy jó kávét, kényelmesen megittuk, kicsinosítottuk magunkat és megjelentünk egy kedves ismerős esküvőjén. (Elég igazságtalan, hogy É.P. megjelenhetett a legénybúcsúján is, én meg nem, de ki emlékszik már a múlt péntekre.) Természetesen az esküvő csodás és felejthetetlen élmény volt az ifjú párnak, én meg addig sem gondoltam a romhalmazra. Bevallom, titokban sem morzsoltam el könycseppeket, pedig teljesen normális, hétköznapi esküvő volt. Az új házasságkötő terem viszont tényleg szép. Freskó a mennyezeten, átlátszó talaj a lábunk alatt, boltívek és oszlopok, címeres székek és a teremnek saját mosdója is van. Meg van koreografálva minden Egyik ajtón be, másikon ki, így nem találkozunk az utánunk jövőkkel. Semmi keveredés, eltévedés. Csak tátottuk a szánkat! (Kizárólag zárójelben jegyzem meg, hogy a hangosítás viszont nagyon gáz. Mindig is rühelltem ilyen helyen a mikrofont. Pláne, hogy csak az anyakönyvvezető néninek volt és pl. a házasulók igenjét pont nem lehetett hallani, pedigugye...) Egész pontosan vacsoraidőre értünk haza. Legalábbis a többiek szerint. Én mondtam, hogy nadehát semmi nincs itthon és teljesen kimerített az a rrrrengeteg dolog amivel foglalkoznom kellett a nap folyamán. Mondták, hogy jó, és együttéreznek, de még mindig enni akartak. Nem hagytam magam és fondorlatos módon rávettem őket, hogy herdáljuk el a maradék kajajegyet egy pizzázásra. Én ugyan grillezett zöldségeket fogyasztottam, de ezért nem haragudtak rám. Szokás szerint (mert amit egynél többször csinálunk, az már szokás) korán feküdtem és megint jó sokat tudtam aludni. Kedves növényeim (már akik túlélték az előző hónapot és az átültetést) a kádban éjszakáztak. Reggel É.P. kicsit félve kérdezte, hogy a pálmaház marad-e véglegesen a fürdőben, majd sietve eltávozott bevásárolni. Pedig nem is néztem annyira csúnyán. A gyerök elment dédilátogatóba, aztán nem tudom, hogy csináltuk, de már megint bőven elmúlt 10 óra, mikor befejeztük a reggelit. É.P. nem bírt megülni, már előző nap is mondogatta, hogy menjünk motorozni. Én ugye bokros teendőim miatt nem értem rá, így öcsémmel és sógornőmmel indultak kicsit kirándulni. Nagyon szívesen mentem volna én is, de akkor a leányka egyedül marad itthon. Ez 10 és fél évesen még nem akkora buli. Így kettesben remekül mulattunk. Mindjárt fölmondhatta nekem a leckét, utána volt teregetés, mosogatás, mosás meg egyéb ilyen vidám játékok, és persze főztem is, mert vasárnap muszáj, hogy vasárnapi ebéd legyen az asztalon. Végre 4 után hazaértek a kirándulók. Nem számítottam vendégekre és először sajnáltam is őket, mert pont nem volt otthon krumpli és ezért rizst főztem a rántott husi mellé. De megtáltosodhattam vagy ilyesmi, mert még a rizs is jó lett. El is fogyott minden. A hétvége is.

Végül a virágok helyükre kerültek és igazán ügyesen osztottam, mert csak 2 üres virágtartó maradt.

 

2009\09\18

erről-arról vegyesen

Van akinek mindig olyan a szemöldöke, mintha meg lenne fésülve. Irigylem. Enyém rendszerint kócos, akárcsak a hajam.


Már megint naiv voltam, jó lesz ha odafigyelek. Mostmár lassacskán számítani kell arra, hogy a gyerekek valamelyik társuktól meghívót kapnak iwiw-re. Gondoltam én. Erre kiderül, hogy a gyerök már Facebook-tag.


A Margit hídon ezeket a dátumokat láttam a síneken: 1940, 1942, 1948, 1954, 1956, 1974, 1976. Tegnap reggelre a munkások befedték a sínek közötti részeket valami fehér anyaggal. Úgy nézett ki, mintha csupa hó lenne minden. 


Nálunk kb. 2000 óta az esetek 87,3 százalákában, palacsinta a vacsora pénteken. (Kivéve a 2002 november 3. és 2005 július 25. közötti időszakot, mert akkor elektromos tűzhelyünk volt, amin nem ugyanolyan a palacsinta, ezért kakaós kalácsot sütöttem helyette.) Még nem döntöttem el, hogy unom-e.

 

 

palacsinta mindenféléről

2009\09\17

szössz

Borzasztóan szörnyűséges túrógombócot főztem. Eh, azt hiszem erre nem is szabad azt mondani, hogy túrógombóc. Fogalmam sincs, hogy történhetett ez... Nincs magyarázat. Sürgősen kellene nekem valami jó kifogás. Esetleg nincs valakinek kölcsönbe egy?

kaja szössz kérdez

2009\09\15

"sweetest taboo"

Tudom, hogy nem szabadna még gondolnom sem rá. Tudom, hogy legjobb volna elfelejtenem. Tudom, hogy egészségesebb volna, ha nem élnék vele. Biztosan fogynék, ha hirtelen eltünne. Napok telnek el nélküle s könnyedén megbirkózom a hiányával. Aztán eljön az a reggel és én már arra ébredek, hogy ez az a nap, mikor mindent szabad. Ha észnél lennék, legalább ebédig várnék, de nem. Nekem kell már reggel! Annyi lehetőség lenne, nekem mégis mindig ugyanaz kell. Alig várom, hogy ott legyen előttem. Sietek, hogy minél előbb hozzájussak és ahogy meglátom, végem. Ízlelgetem és arra gondolok, hogy veszíthetem el a fejem minden alkalommal már a látványtól...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imádom a szénhidrát napot!

süti apró titkok

2009\09\15

pedig de

Bizony van olyan nő, aki anélkül lép utcára, hogy a tükörbe nézne. És bizony megesik, hogy nagyon félrenyúl a szekrényben. Az ilyen nő aztán kénytelen tankolás közben beszaladni a teszkóba, hogy 3 percnyi hisztérikus és kétségbeesett keresgélés után jutányos áron hozzájusson egy lánykapólóhoz. Ha nem kell tankolni? Akkor, nincs más hátra mint előre alapon felveszi a pléhpofát és vonulni kezd, mintha direkt vett volna fekete alsóneműt a világossárga ruha alá. Időnként elfelejt fésülködni, jó esetben ezt a garázs felé menet pótolja.  A kocsiban sminkel és előfordul, hogy hiányos öltözékét is ott egészíti ki. (Hogyis?) A nagy számok törvénye alapján azonban megtörténik egyszer-egyszer, hogy un. életveszélyes kombinációba takarózva hagyja el a lakást. Néha erről külön figyelmeztetést kap, ekkor örömmel veszi tudomásul, hogy túlszárnyalta szerény képességeit, aztán folytatja ahol abbahagyta.


apró titkok ylla mesél

süti beállítások módosítása