2009\08\23

ilyenek nem tudom, hogy kerülnek a fejembe, de tényleg

Minden változik. Tudja ezt az ember az eszével. Ettől függetlenül azt hiszi, van ami állandó. Mert az kell, biztonságot ad mint villamoson a kapaszkodó. Ha más nem, az emberi hülyeség. Esetleg a jó, ha nem az, akkor a rossz, vagy a jó és rossz harca. Minden hiába, nem, nincs ilyen. Egyetlen dolog van ami állandó, a változás. Vagyis akkor mégis van kapaszkodó.

hátööö

2009\08\18

eszembe jutott

Ma reggel láttam egy temetkezősfurgont az úton. Természetesen fekete volt. Ha egyszer majd -jó sokára- meghalok, nem akarom, hogy fekete temetkezősfurgonban vigyenek. Bár akkor már tökmindegy... De azért én akkor is azt szeretném, ha a gyerekeim csinálnának nekem egy szép színes dobozt, aztán eldönthetik, hogy hazaviszik a poraimat, vagy szétszórják, vagy fölviszik valamelyik hegy tetejére. És azt is szeretném, ha nem lenne szomorkodás meg sírás amikor búcsúztatnak. Inkább sok nevetés, meg a hülyeségeimre emlékezés. A fiam majd viccet mesél, vagy ilyesmi. És azt is nagyon szeretném, ha nem arra gondolnának akiket itthagytam, hogy milyen rossz most, hanem arra, hogy milyen jó volt együtt. Na.

hm...

2009\08\17

büdös van

Nincs is annál jobb, mint két tikkasztó (bár igen kellemes) nap után hullafáradtan arra hazaérni, hogy úszik a konyha. Remek érzés mozgósítani a titkos energiatartalékot (vagyis kétségbeesetten keresni annak utolsó morzsáit) és nekiveselkedni a felmosásnak, szekrény kipakolásnak, konyhapult szárogatásnak. Lehet keresgélni, vajon maradt-e szárazon valami, a többit meg csoportosítani az elázás mértékétől függően. Olyan izgalmas kérdéseket eldöntni, hogy: ezt most hova soroljam? A szétázott vagy a használható kupacba? Nagy boldogság tudni, hogy nem hagytam nyitva a csapot, magától romlott el. Ennél már csak az a jobb, hogy szerencsére az alattunk lakót nem áztattuk el (legalábbis nem várt sem üzenet, sem mérges lakótárs), a konyhaszekrény szépen magába szívta az összes vizet. Tisztára mint a kiskakas a törökcsászár kútjában. A szekrény pár napig még biztos szárad. Rosszabb mint egy vizes kutya. Büdös van.

konyha áááá...

süti beállítások módosítása