2009\01\22

miniszössz

A macskák megértenek engem. Mindig is tudtam. Vagy legalábbis sejtettem. Este bandukoltam hazafelé. A házunk előtti kereszteződéshez érve a merőleges utcán sétált egy szép fekete cicc. Na mondom, ez képes és átmegy előttem. Mi lesz akkor énvelem? Mára igazán csak ez hiányzik! Így pánikoltam szó nélkül magamban, közben végig figyeltem a fekete dögöt. Mikor velem egyvonalba ért rámnézett (neem, nem hiszem, hogy felismert :) ) aztán ugyanolyan nyugodtan, puha léptekkel elfordult és megindult velem egy irányba.

macska szössz

2009\01\22

szössz

Ma délután egy fiatalember pimasz módon megbámulta a labaimat. Lefelé mentünk a mozgólépcsőn. Vagyis álltunk. Ő néhány lépcsőfokkal alattam állt. És nézett felfelé. A lábomra. Csak azt nem tudom mit, mert csak a térgyem látszott ki, ráadásul nincs is benne ilyenkor télen semmi érdekes, mert a gyerekkori sebhelyeket eltakarja a harisnya. Mindenesetre miután jól megstírölt - tovább folytatva a pimaszkodást -, tekintetét felemelte és mélyen a szemembe nézett. Szerintem nem töltötte még be a 20-at sem. Megáll az ész!

szössz lépcső közjáték

2009\01\22

szeressen már valaki egy kicsikét... léciléci, de most azonnal!

A ...-dik kerületi lánynak sincs ma jó napja. Mi ülünk az irodában, ő belejt, szokás szerint kisbunda, comközépig érő lakkcsizma, miniszoknya. (Mindig nagyon tipptopp.) Telefon a fülén, szintén szokás szerint, és hangosan beszél, nagyon hangosan, amin nem lepődünk meg, ennek így kell lennie, mert mindig így van. Ami miatt megfagy a levegő, hogy most NEM édeleg, hanem éppen kioszt valakit.

-Nem érted, hogy nem érdekel? Ha ennyire nem érzed, hogy mennyire nem enyhültem meg, akkor sajnállak. Tudod mennyire elegem van belőled? Jó, ezt elmondhatod ma is, holnap is, elmondhatod minden nap. Elegem van.

Kb. ezt mondta és letette. Aztán megtudtuk a részleteket is (akár akartam, akár nem). De nem mondom el, így érdekesebb.

 

És nekem sincs jó napom ma. Bár én (még) nem vesztem össze senkivel. Azt hiszem nem is fogok, nem szokásom. Csak meghagyom a kommunikációt a többi embernek. Nincs kedvem beszélgetni. Itt benn, magamban, természetesen nagyon sérelmezem, hogy kedves megértő és együttérzést biztosító, meg gyengéd levelek helyett csak vacak kisfilmek és kutyának való hírlevelek érkeznek. A telefon is csak munka miatt csörög, sms-t meg... grw... Pedig nekem ma meghitten elsuttogott szavakat kellene csak hallanom, esetleg merész üzeneteket olvasnom. Természetesen én hallgatok, mindenki találja ki, érezze meg, hogy nekem ma rossz napom van, és úgy árasszon el szeretettel. Ne nekem kelljen már kuncsorognom! Ugye.

Aztán, ha valaki mégis oly merész, hogy beszédbe elegyedne velem, vagy netán levelemet olvasni lenne szerencséje, az nyomban értesülne arról a vágyamról, hogy most hagyjon engem békén. (Nem kérhetek egy ölelést mindenkitől)

Ehh... tényleg jobb, ha ma senkivel nem beszélek. Ez mindannyiunk érdeke, higgyétek el!

 

Igen. FÁJ A FEJE a hisztis némbernek.

 

 

Kieg.: 3 nap témája minden hónapban biztosítva van! Juhéj! Hát nem csodás?

 

fáj nyafog ylla

2009\01\20

mi van most?

Agyhalál. A gyerök épp az imént tájékoztatott kb. 25 percen keresztül egyfolytában, apró részletekbe menően arról, hogy működik a félkarú rabló. Meg ilyesmik:a Németek a 2. VHban nagyon sok hamis pénzt (angol fontot) terjesztettek. tudod, hogy buktak le? a 3szög az eredeti angol bankón ferde kicsit de a precíz németek nem bírták ezt elviselni és tökéletesre csinálták. Ezt meg vagy 10 percig. Majd következett ez: Németország=pontosság. Hát onnan jönnek a porschék! Aztán szó volt még az általa a saját matchboxain elvégzett töréstesztekről, és némi bohóckodás is került a műsor végére. Mielőtt eláraszott volna a szövegével, még bevallotta, hogy készül már az ellenőrzőjébe az osztályfőnöki figyelmeztető. Alig bírtam belőle kihúzni, hogy vajon miért kaphatott olyat? Persze majd meglátjuk, mi lesz pontosan beírva, de azt mondta, azért, mert nem szólt mikor a többi fiú verekedett, hanem csak nézte. Ezzel pedig az osztályközösséget bomlasztotta. Vagy ilyesmi. Haaaaj.... mi okosat mondjak erre?

Közben a kisnőci már csukott ajtónál zuhanyozik, mert ő nő. Ettől függetlenül a leckéjét még kikérdezem.

És még az is van, hogy reformokat hajtottam végre a konyhában. Átpakoltam a pultot amin a mikró áll, bedobozoltam a kávéteaforrócsokit és felcseréltem néhány szekrény tartalmát. Ez a forradalmi újítás merőben megkönnyíti a főzőtevékenységet. Növeli hatékonyságomat és az újdonság varázsával ajándékoz meg. És persze végre majdnem minden elfér újra a szekrényekben. Nem kell valakinek egy tucat befőttesüveg?:D

gyerek konyha

süti beállítások módosítása