2009\07\26

Éljen a kéthét szabadság! :)

2009\07\25

Kettős játék

Az egész azért van, hogy két rendkívül csavaros elméjű ügynök új, közös életet kezdhessen, mert hatalmasan szerelmesek egymásba. Ezt a szememmel látom, a fülemmel hallom, mert megmagyarázzák, csak éppen egyáltalán nem érzem. Ez baj. Szóval ezek ketten kitervelnek egy rendkívül csavaros átverést. Csakhogy. A film egy tipikusan mindenki átveri egymást alkotás, de sajnos mindenki egyformán fontos, vagy jelentéktelen, ezzel pedig sikerül agyonütni a főszálat. Ez is baj. Bonyolítják, tekergetik a történetet (mert ez egy rendkívül csavaros film), hogy még én is soknak találtam, emiatt túl hosszú. Vagy csak annak tűnik, de ez is baj. Ami viszont egyáltalán nem baj, inkább reményt ad, az a vége. Nem azért mert végre vége, hanem mert akik győznek és átverik azokat akik őket akarták átverni, valamint átverik azokat akik mindenkit át akartak verni, na azok ketten igazi öreg rókák. Szóvaltehát vagyis, jó az öreg a háznál. Kár, hogy pont ebben a filmben.

film

2009\07\22

Conversation With Other Women, 2005

Tegnap elkezdtünk nézni egy filmet. Helena Bonham Carter és Aaron Eckhart szenvedtek benne. Érdekes film, nem volt rossz nézni. A kép végig kétfelé osztott. Nem is tudom.. keveredik a valóság, a múlt és a vágyak, remények, elképzelések. Tetszett, mert a nézőre bízták a kibogozását, hogy mikor melyiket hol látja. Meg azért is tetszett, mert a végéig nem tudtam meg, hogy mi lesz belőle. HBC-t néha egyszerűen gyönyörűnek láttam. A film egyébként igen lassú, és történet az nincs. Csak egy állapot. Egy éjszaka néhány órája. Dehát kinek nincs az életében néhány olyan óra, mikor a valóság, múlt, vágyak, remények, elképzelések keverednek? Lehet érezni ezt a filmet.

film szomorkás

2009\07\20

kukac és egyéb

Úgy döntöttem nem várok tovább, ma leolvasztom a mélyhűtőt. Kell, mert már nem lehet megmozdítani a jégtől a rácsot. Lassan az ajtó sem zár majd rendesen, az meg nem igazán takarékos. Tehát kipakoltam. Ahogy az asztalra tettem a zacskónyi meggyet, eldőlt és egy szem kigurult. Vissza akartam tenni a többi közé, hát látom, hogy szegény kukacka annyira fázott benne, hogy kimászott, aztán ráfagyott. Ha belegondolok... mekkora sokk érhette! Lemostam róla a jeget és felolvasztottam, de hiába. Nem mozog.

Nem hiszem el, hogy ennyire hülye vagyok! Odafagyasztottam a szivacsot a mélyhűtő aljához.

hátööö

süti beállítások módosítása