2009\08\16

szössz

Elárulok valamit: másfél napnyi kalapviselés után az ember hiába veszi le délután fél5-kor a fejfedőt, este tízkor még mindig úgy érzi, mintha a fején lenne.

szössz apró titkok

2009\08\13

olyan kíváncsi vagyok

Van ez a klip. Amelyikben van az a lány a hatalmas piros szívével. És csalódik és csalódik és a szív egyre kisebb lesz. Aztán végre valaki észreveszi, felcsillan számára a remény. Másnap újra hatalmas a szíve és előről kezdődik az egész. Mert ha túl nagy a szíve valakinek és meg is mutatja, az ijesztő tud lenni. Az ijedősek most nem érdekelnek. Az viszont igazán érdekel, hogy mikor csinálja meg valaki a történet folytatását és mi lesz abban. Talán ha végre összejönne a sziveslánynak egy igazi ember akinek kell a szívével együtt, akkor még sokkal hatalmasabbra nőne az a szív és már nem is kellene cipelni. Nem lehetne cipelni. Mondjuk egy mesében akkora lenne, hogy abban laknának. Egy szívpalota lenne belőle. Később születne két aranyhajú gyermekük, aztán egy napon kilépnének a szívpalotából egy-egy naaagy piros szívvel...

Egyébiránt itt a péntek! Meg itt.

Ui: persze a szívpalota után bonyolódhatnak a dolgok, akár thrillerbe vagy horroba is átfordulhatna a történet.

 

 

zene hm...

2009\08\11

Azúgyvolt...

...hogy elég korán feküdtünk le és alig aludtunk bele az első álomba, mindjárt nem aludhattunk a másodikba, mert É.P.-t dolgozni ugrasztották. Az elmúlt napok során jól lefárasztottam magam, ez okozta, hogy nem bírtam megvalósítani a szolidarításból történő nyitott szemmel alvást, ellenben mély álomba zuhantam. Reggel egyedül ébredtem háromnegyed hatkor és szokatlanul hosszú időbe telt mire sikerült felfognom melyik bolygón vagyok, mi is történhetett és mit kellene tennem (a Földön, É.P.-nek be kellett mennie, nekem meg ideje volna munkába indulnom). Természetesen valahogy azért sikerült bejutnom a városba. Két megállót mentem a metróval, mikor igen hangos sziszegést kezdett hallatni a kocsi. Újabb két megálló után jött a metróvezető néni, derékszögbe hajtogatta a derekát, körbeszaglászott a kocsiban, futott még egy kört, visszajött újfent meghajolt és aszonta: ezt a kormányszelepet le kell selejteznem, a vonat nem megy tovább. Éljen. Ezt persze már nem ő mondta, ezt én tettem hozzá - itt a blogban-, hogy némi iróniával füszerezzem, az amúgy elég sótlan mondanivalóm. A mozgólépcsőn felfelé telefonos segítséget kértem, közben lefele ment egy lány, aki jobb kezével a korlátra támaszkodott, a balt meg csípőre rakta. Olyan érzésem lett tőle, hogy biztosan megy jól kiosztani valakit aki a lépcső aljában áll és addig is amig leér, még hergeli magát. Sikerült megtudakolnom milyen busszal érek be dolgozni, de aztán mégis működni kezdett az agyam és felderengett, hogy attól, hogy egy vonat nem megy tovább, a többi még járhat. Két mozgólépcsőzés fel, kettő le, és máris újra ott álltam a peronon. És láss csodát, a metró teljesen hétköznapi módon közlekedett. Én is úgy tettem, mintha mi sem történt volna. Bocsánat, ez baromi unalmas azt hiszem. De ma ilyen nap volt. Szokásos munkahegyek, szokásos csalódások, szokásos örömök. Viszonylag szótlan ez a nap. Jó lesz, ha véget ér.

szerdára  valók

zene metró unalmas

2009\08\10

változások2

Tegnap laza 30 perc alatt tisztáztuk melyik gyerek merre megy a következő két hétben. Nagyon okés. Másfél órába tart, míg átigazítjuk a dolgokat, mert az egyik mégsem a jövőhéten megy bandázni, hanem már holnap, a másik meg holnap menne, közben mégis itthon alszanak, mégis kell vacsora. Vacsora egy olyan konyhából, ahol már tényleg nincs semmi kaja. Ebben a hónapban még nem volt nagybé. A hűtőben van egy kis lekvár, meg mustár. És olajbogyó. Egy üveg vodka meg a hozzávaló tejszín, végre meg kellene csinálni belőle a likőrt. 4 üveg hidegvíz, vaj (péksüti nincs hozzá), fél üveg uborka, 2 tojás. Úgy jártam mint a mesében, az utolsó szem lisztet is kipaskoltam a tartóból, így lett 10 palacsinta. Megjegyzem tegnap is azt sütöttem. Persze végül minden rendben, lassan a zuzapörkölt is elkészül. Én is kész vagyok. Teljesen.  Még ideteszem a hétfői zenéket aztán irány az ágy.

egyik másik

palacsinta nemszeretem meglepetés

2009\08\10

változás/ok(?)

Nos, való igaz, úgy szép, ha zajlik. És ez most aztán belehúzott. Az emberlánya hazajön a nyaralásból, a könnyeiben fürdik örömében. Gondolja nyugi van, sőt tán uborkaszezon. Aztán csak nem győzi kapkodni a fejét... új blog itt, költözködés ott. De akit én szeretek olvasni azt úgyis megtalálom. Most megyek aktualizálódni. Pofám leszakad a csodálkozástól... de télleg! Na ez meg most olyan izésül hangzott. Pedig nem is, mert én már tegnap is nagyon boldog voltam, ma meg csak örömködök az újdonságoknak. Ja és még csak annyit, hogy a változás életben tart.

újblog régiblogújhelyen

 

meglepetés szeretem

süti beállítások módosítása