2012\07\11

lányok, a hej-hej helyzet az, hogy

Hiába nagyobb a lakás, könnyebb takarítani. Lassan ott tartunk, hogy nem emlékeszem rá mikor volt utoljára kupleráj (dede, emlékszem, egész pontosan tegnap meg tegnapelőtt este volt, de csak a konyhában, az meg ugye nem számít, és amúgy is felszámoltam már), és elkezdtem a rendcsinálást az eldugott helyeken is, ahova még a költözéskor csak benyomkodtam a cuccokat. Jövőhéten pedig nekiállok szép színesre festeni az üvegtéglákat. Egész jó ez a lakás. Rájöttem, hogy a hálót sem utálom, csak az ágyat meg a sötétítőt. Legjobban az erkélyt szeretem, meg a nappalit. Persze minden sokkal jobb így, hogy itt vannak a gyerekek is. Esténként kint vacsorázunk, a fiúk dörmögősen beszélgetnek, a lányok vihognak, később meg gyertyafénynél társasozunk a leánykával. 

Jó három hónapja lakunk itt, de ezalatt többször mentünk valahova/akárhova, mint otthon egy év alatt. Próbáltam rájönni mi más itt, pl. mitől van kedve ÉP-nek itt sétálni(!), de csak arra tudok gondolni, hogy ezt a várost másképp használják az emberek. Talán azért mert rengetegen vannak. Mindenesetre egyelőre egész jó itt. Csak a szüleim meg a régi barátok hiányoznak néha. Tökjó volt hazamenni a ballagásra, évzáróra, rég látott arcokkal összemosolyogni kicsit, beszélgetni. Jó lett volna még sokkal többet mosolyogni és beszélgetni...

mindenféléről

2012\07\10

virágom virágom

Bánatomra beatkásodtunk. És ha úgy van ahogy olvastam, akkor máris keresztet vethetek az én drága pistikémre. Pedig úgy figyelek rá. Egyszer találtam egy kis kukackát a levelek között. Már kirágott egy virágalakú lyukat. Azon nyomban eltávolítottam. Lehet, hogy nem kellett volna leszedni, talán megvédte volna az atkáktól a pistikét. Pedig locsolom ám rendesen. Az összeset.

Majd meglátjuk mi lesz. Azt sem tudom, kibírják-e míg nyaralunk... Lehet, hogy mire hazaérünk atkástul, virágostul kinyuvadnak. Egy picit azért aggaszt ez a dolog. 

virág

2012\07\10

A meleg miatt a nappaliban alszunk. Nem, nem az asztalon. :) Jobban elférünk a padlón. Legjobb az erkélyen lenne most, de este végre lekentem az asztalt. Szigorúan telítésig. Az eleje igen kényelmesen ment, egyszerűen befeküdtem alá. A hátam kellemesen melegítette a kő, a többi részt meg a lengedező szellőcske hűsítette. Asztalkenés előtt kint vacsoráztunk, utána meg ittunk egy pohár sört a nagyonközeli sörözőben. Remek kis este volt na. 

vidám

süti beállítások módosítása