2008\08\30

üzenet

Mindennek van rossz és jó oldala is.

A rossz oldala az, hogy nem érem fel a teszkóban a kiválasztott dolgot. A jó meg az, hogy simán elférek a járdára állított kötelező haladási irány tábla alatt! :)

 

Mindenkinek kellemes, nyugis hétvégét!

 

ylla

2008\08\28

befejezem ezt itt

Jól kicsináltam magam. Végülis fél3-ra már aludtam. :) 5:15-kor meg ébredtem. Muszáj volt kelni, mert tömegközlekednem kellett. Ez nem különösebben gond, kiváltképp, hogy ma már igen ritkán fordul elő. Nőcisre vettem a figurát, valahogy nekem az állomásra rohanás, összetartozik a tűsarokkal.  Délután elégé magam alá kerültem, de jött a kolleganőm csacsogni, és megmentett.

Amiről akkor írni szerettem volna, az a hajnali levegő illata. Az a friss zölddel, virággal teli illat, mi belopódzik az orromba, s onnan képeket, emlékeket előcsalogatva nyomul a fejembe. Nagyon szeretek napkelte táján járkálni a városban. Az utcákon kevés az ember, én frissnek érzem magam a levegőtől akkor is, ha csak néhány óra alvás jutott. Emlékszem arra az augusztus végi reggelre ami miatt elkezdtem ezt a bejegyzést. Fáradtan keltem, de muszáj volt menni. Természetesen szokásomhoz híven rohantam. Hűvös hajnali levegő csípte pirosra mindkét combomat, közben meg szinte folyt rólam a víz. 13 fokot mutatott az óra és az jutott eszembe, ezt a 13 fokot ősszel már hosszúnadrággal, kardigánnal fogjuk viselni. Valahogy már akkor úgy éreztem, hogy ősz van. Emlékszem a következő forró hétre. A nagy melegek ellenére is őszi hangulat vett erőt rajtam. A napsütés szöge, a színek, a füstszag, néhány színes levél. Amúgy az ősz az egyik kedvencem az évszakok közül. (nyilvánvaló hülyeséget írtam most le. ezt a mondatot leírhatnám bármely évszakkal, éppúgy igaz volna.) Most már szeptember közepe van, ahhoz képest nagyon hideg, és felhős idő. Igazi őszt szeretnék már. Azt, mikor a színek mélyek és teltek, 120 féle árnyalatban pompáznak a fák, lehet levelet, termést gyűjteni... várom...

hangulat ylla

2008\08\28

gyerök

Jön, agyonpuszilgat, aztán elkezd ömleni belőle a szó. Most épp a távirányítós rakétáról. Hogy működik? Hogy tudjuk kiszámítani, mikor kell kioldani a fékezőernyőt, az hogy nyílik ki... Csak nézem, és hallgatom az előadást. Gondolataim elkalandoznak. Először csak az van a fejemben, hogy mennyire imádom. Aztán csodálom a gyönyörű, okos szemeit. Legszívesebben megölelném. Vajon eláruljam neki, hogy lövésem sincs arról, mit beszél? Nem létezik, hogy ez a tökély volt a pocakomban, nem tudom elhinni, hogy akkora volt, mint a kispárna...  :)

gyerek szeretem ylla

2008\08\28

zenés

Ülök a gép előtt, talán sikerül végre új hátteret választanom. Közben persze szól a zene. Először találtam valamit. Úgy éreztem illik az éjszakához. Megnéztem pár táncos filmecskét, aztán eljutottam ide, ami annyira már nem hozott tűzbe, viszont újra megtaláltam miatta egy másik zenét, amit éppen hallgatok.. Még következik egy Shakira, aztán irány az ágy.

zene ylla

2008\08\27

kis fekete

Remélem, nem én vagyok az egyetlen szerencsétlen, aki időnként öltözködési bakikat követ el. Vígasztalna a tudat, hogy létezik olyan ember, aki megért. :) 
Van egy kis feketém, amit két éve őrzök a szekrényben. Még egyszer sem volt rajtam, pedig tetszik. Nem is tudtam hirtelen, hogy miért alakult így? Tegnap reggel mikor tanácstalanul benéztem a szekrénybe, éppen erre gondoltam. Úgy megsajnáltam szegényt, hogy hirtelen ki- s utána felkaptam. Akkor és ott, még vállalhatónak tűnt. Aztán mikor megérkeztünk, és átöltöztem, rájöttem, hogy miért nem hordtam eddig. Emiatt az apróság miatt kissé megborultam. Próbáltam a hajammal (az előző nap levágatott hajammal :) ) takarni az anyaghiányos részeket, de kb. mint halottnak a csók (tudom, tudom: csókja válogatja). :) Emiatt feszengtem, egész álló nap. Fárasztóan vigyáztam a mozdulataimra, és nem tudtam lazítani.
Máskor is előfordul velem, hogy a sietség, vagy valami elvetemült, gonosz ötlet folytán olyan ruhát öltök, ami elszúrja az egész napomat. Ha jó a kedvem, akkor kacagok egyet és ejtem a témát. Ha nincs olyan jó napom, akkor ez méginkább el tudja rontani. Tegnap, inkább az utóbbi történt. pfff... Alig vártam, hogy hazaérjünk és megszabadulhassak tőle. Azt hiszem körbekínálom, aztán ha jó valakinek, akkor érzékeny búcsút veszünk egymástól.
Esetleg volna szüksége valakinek egy csinos, mélyen dekoltált feketére? ;)

vidám nemszeretem ylla női izék

2008\08\27

újabb kérdések

Feri Nagy, emailt küldött nekem. A munkahelyemre. Megtudtam belőle, hogy NagyFeri, annyira, de annyira barátom szeretne lenni, hogy mikor ez kipattant a fejéből, azon nyomban küldött is nekem egy hájfájv barátkérőt. :) Válaszolnék NF-nek, megkérdezném, hogy mi az oka a barátkozósdinak, de sajnos halványlila segédfogalmam sincs róla, hogy ki lehet ő. Emlékezetem szerint nincs NagyFeri nevű ismerősöm. Persze lehet, hogy tévedek, és akkor jól meg lehetne beszélni, hogy ittésitt találkoztunk (na most beugrott egy Feri, de szerintem ő nem Nagy), hogy mikor volt az, és kivel mi történt azóta, vagy elmesélhetné, hogy ki a közös ismerősünk. Bejelölhetnénk egymást, és egymás ismerőseit. Kicsi a világ, tudom jól. Csak az a bökkenő, hogy nem vagyok hájfájv tag. Jó, bevallom: voltam. Egyszer, 5 percig. :)
Még az első alkalommal történt, mikor kedvenc barátném küldött nekem egy meghívót. Nem is tudom, őrült hangulat volt rajtam éppen, valami extrémet akartam: csináljunk valami bolondságot, egy őrültséget, amit még sosem! Hát regisztráltam hájfájvon. Körülnéztem, aztán másnap töröltem magam a rendszerből, mert nem tetszett. Azóta néha kapok egy-egy ilyen "barátkérő" levelet, de nem adom magam. :) Viszont ennek köszönhetően tudom, hogy NF, nagy valószínűséggel nem is tudta, hogy küldött nekem (is) levelet. A ravasz kis oldal ugyanis, egyetlen gombnyomásra, mindenkinek (aki a címlistán rajta van) elküldi ugyanazt a meghívó levelet, ha nem figyelsz. Tehát nem is olyan biztos, hogy NF velem szeretett volna barátkozni. 2 kérdés persze akkor is marad.
Kicsoda NF? És miért szerepelek a levlistáján? :)

ylla kérdez

2008\08\26

hajszobrász

Éppen a képeimet válogatom. Melyik lenne alkalmas háttérnek? Közben rátaláltam a Gladiátor zenéjére. Nem tudtam megnézni azt a változatot, amelyik a film képeire készült. Nem akarok most elérzékenyülni.Gyerekeim ma voltak birkanyíráson, hogy "szépek" legyenek a tanév kezdése tiszteletére. Én meg tegnap voltam, hogy "szép" legyek, pont

Az esküvőm előtt fodrászt kerestem. Eleinte kényelmesen, aztán kétségbeesetten. Az a vád nem érhet, hogy nem készültem rá, mert már az előző télen elkezdtem kutatni. Derékig érő, sok hajam volt. Első körben a rokonok fodrászait teszteltem, aztán az ismerősökét, végül találomra mentem be egy-egy fodrászatba. Én csak kontyot szerettem volna csináltatni. Még csak különösebb speciális elképzelésem/igényem sem volt. Csak egy konty. De nem ment nekik. 5-6 fodrásznál jártam. Fele próbálkozott, a többiek csak rámnéztek, és sajnálkozva lemondták. Már csak 3 hét volt hátra, úgy voltam vele, hogy legfeljebb kibontva viselem. Azért még beugrottam az akkori munkahelyem mellett véletlenül talált üzletbe. Aranyos kislány fogadott. Mondom: konty. Erre ő: hát persze. Milyen legyen? De, mondom: esküvő. Erre: semmi gond! Kétszer voltam nála kontyot fésültetni. Egy őstehetségre bukkantam! :) Esküvő, a frizura tökéletes. Lakodalom, a frizura tart. Nászéjszakahajnal, a frizura még mindig tart.  :) Másnap délután szedtem szét. Azóta ő a fodrász. A Fodrász! Kiválóan vág, mindig ismeri az aktuális trendeket, de ami a legfontosabb, ugyanolyan gondos, mint az első pillanatban volt. Igaz, hogy ma már két hétre előre kell gondolkodni, ha szeretnénk hajat vágatni, de az biztos, érdemes rá várni, aki a kezei közé kerül, rosszul nem jár. A hosszú évek során barátok lettünk. A három nagyon barátom közül ő az egyik. Hozzá jár az egész család. Ő vágta le a gyerekek haját már az első alkalommal is. Látta, ahogy felnőttek, mindig tudtuk épp mi történik a másikkal, és követtük az összes munkahelyére. Mindannyian szeretjük. Időnként együtt bulizunk, néha beülünk ketten egy kávéra s beszélgetünk sokáig. Eljön hozzánk és mi is hozzá. Segítünk neki ha tudunk és szüksége van rá, mert szeretjük és a barátunk, s ő viszont. Éppen ezért vagyok annnnnnyira mérges rá, mikor nem akar pénzt elfogadni tőlünk a munkájáért. Nem szeretem, hogy minden alkalommal eljátszuk, ugyanazt a darabot. Én kérdezem mennyi lesz, ő meg húzza az időt, aztán azt mondja, hogy majd megbeszéljük. Meg azzal jön, hogy mennyit segítettünk neki. CCC... de ő ugyanúgy segít nekünk, amiben tud. Egálban vagyunk. A munka más lapra tartozik. Igazam van, vagy igazam van?

zene ylla mesél

2008\08\26

az élet nagy kérdései

Vannak az életben titkos dolgok, melyek csak a beavatottak számára érthetőek. Olyan természetfeletti rejtélyek, amiket én még nem tudok felfogni. Lehet, hogy egész életemben nem leszek elég érett ahhoz, hogy ezeket a titkokat megismerjem. Igyekszem felnőni a feladathoz, de bizony ez erővel, ésszel nem megy. Itt tanulási folyamatról, tapasztalatszerzésről, bölcsességről van szó. Ha méltó leszek, talán egyszer megtudhatom én is…

 

Hogy hova is tűnhet az ember szemöldökcsipesze egy bezárt táska zippzáras zsebéből?

Hogy a fenébe csináltam, hogy az egyik mélfiókom elfogadja azt a jelszót, ami a kötelezőnél kevesebb karakterből áll?

Hogy lehet mindig 1-2 magányos zokni a fiókban, mikor mindet párosával mosom és teregetem?

 

Van-e olyan, aki tud nekem ezekre a kérdésekre választ adni? :)

 

ylla kérdez

2008\08\26

piros cipellő

Az elmúlt hétvégén valami varázslat történt, mert 2 és fél napba belefért minden, ami valamilyen szempontból fontos. Kis éjszakázás, kis lebegés, pihenés és pihegés, közben valahogy helyére került a konyhában egy függöny, eltűntek a dobozok és újságok a székről, rend rakódott a kisszekrényben, fiókokban, kaja is került az asztalra, futottunk egy újabb kört cipők és iskolatáskák után, egyedül is voltam kicsit, mindemellett pedig összejött a család és a közös ebéd után együtt töltöttünk egy hosszú délutánt. Sikerült néhány újabb fotoalbumot feltöltenem (egyszercsak szöveg is lesz hozzájuk), bónuszként pedig elkezdtem a naplómat is babrálni. Fogalmam sincs, hogy jött ez így össze. Bár az is igaz, hogy ha valaminek meg kell történnie, a körülmények -cseppet sem meglepő módon- mindig a legtökéletesebben alakulnak.

 

Már 2005 óta szeretnék egy normális női körömcipőt. De nincs. (vagyis eddig nem volt) Kicsi, keskeny és lapos a lábfejem, soha nem kaptam magamnak cipőt akkor, mikor épp szükség lett volna rá. Mindig akkor vettem, amikor találtam a lábamra illőt. Szeretem a szép cipőket. Nekem nagyon jó kis cipőim voltak nincs okom panaszra. Ha nincs olyan, ami tetszik, akkor inkább nem veszek. A kilencvenes évek második felében nem volt csizmám, mert nem voltam hajlandó bakancsot húzni. Mikor a gyerekek születtek, észrevettem, hogy nőtt a lábam. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy nem is, mert csak szélesebb lett…. Nem. Az én lábam, én tudom. Ha nem nőtt volna hosszában, csak széltében, akkor a kedvenc sárga szandálomat nem kellett volna kidobnom. Persze az is igaz, hogy a nászúton kapottba viszont belenőttem. Nagynénémnél töltöttük a nászutat. Külföld, világváros, egy teljes utcányi cipő. Mielőtt kiutaztunk, utaltam rá, hogy nem nagyon kapok cipőt, erre ő azt mondta, hogy márpedig -ha törik, ha szakad- venni fog nekem egy szandált, mert az tuti, hogy náluk lehet kapni ekkorát is. Mert ennyi cipő között csak van egy, ami jó rám. Egy délelőtt meg a fél délután ment el arra, hogy cipőboltba be: szandált keresünk. Nincs. Cipőboltból ki. Eleinte még próbálkozott a nagynéném, aztán már csak bementünk, megkérdezte, hogy van-e akkora, és fordultunk is ki, ugyanazzal a lendülettel. Teljesen kikészültünk a mászkálástól. Végül elvitt egy más részére a városnak, s azt mondta, ha ott sem lesz, akkor ennyi. Becaplattunk, végignéztem. Volt ami tetszett, de sajnos nagy volt. Nem túl nagy, de azért mégis. Erre a boltos pasas aszongya, hogy semmi probléma, elviszi a szandált, aztán úgy 10 perc múlva vissza, és mondja, hogy próbáljam újra. Beragasztott nekem pikk-pakk egy plusz betétet. Így -bár kicsit hosszú volt- már tartotta a lábamat, és sikerült szandálhoz jutnom.

Hát, legalább ilyen kellemes meglepetés ért, mikor tegnap -végre 3 év után- kaptam magamnak körömcipőt! :)

Ennek igenis örülni kell! Még akkor is, ha nem fekete és nem olyan magas a sarka, mint én szeretem. Szép, mert egyszerű, és piros és van orra! :) Az elmúlt években, nem kaptam orros cipőt. Esős vagy hűvös időben pedig, ez elég hasznos. És ráadásul, az orra egész kellemes fazonú. Nem az a hoooosszú, és nem is a teljesen kerek. A boltban ezek kívül még egyetlen pár magassarkú 35-ös női cipő volt. Úgyhogy: megszereztem!

Mikor megnőtt a lábam, azt hittem, hogy könnyebb dolgom lesz, de valahogy a cipők is nőttek. A 36-os cipők még mindig a csónak kategóriába tartoznak. 36-os alatt egyébként elvétve lehet női cipőt kapni, ha van, akkor az sok pénzbe kerül. Nekem pedig nem szabad sok pénzért cipőt venni, mert egyáltalán nem tudok vigyázni a cipőimre. 

Örülök, az új piros cipőmnek!

ylla mesél

süti beállítások módosítása