2008\11\08

kapucsengő

Gyerök jön haza kulcs nélkül. Felcsenget. É.P. veszi fel.

É.P. - Ki az?

GY. - Dödöle bácsi vagyok a postás. Levelet hoztam a ti Fjodor Fjodoricsotoknak


... :D

gyerek vidám

2008\11\08

film, film, film

Ja iggeen! Akartam még mondani, hogy a héten valmelyik este láttam A matador-t. Nem, nem Almodovar filmjét. Ezt Richard Shepard rendezte három éve. Részemről örültem a magyar szinkronos változatnak, ugyanis Pierce Brosnan hangjától hideg futkos a hátamon, de nem a gyönyörűségtől. Gregg Kinnear volt a másik fő-főszereplő. Ezek ketten két véglet és mégis értik egymást. Mert mindegyikben benne lakozik valahol mélyen a másik természete. Férfiak. Szép. Érdekes film... úgy hagy nyomot, hogy nem is érzed. Csak utána. Nem is érdekel és mégis leköt. (Engem legalábbis.) Vannak ilyen filmek. Olyan, mint a kullancs. Mikor megcsíp nem is érzed, és csak utána jössz rá a turpisságra. A színészek jól játszottak és szeretem a jó szinészkedést. Szerintem ez egyébként nem is igazán vígjáték, bár tartalmaz poénokat, amiken vigyorogtam rendesen. Tetszett! Sokkal de sokkal jobban, mint a

Szekszésnyújjork, aminek alig vártam a végét. Idegesített. Nem beszélve róla, hogy SJP olllyan vékony, hogy rossz ránézni.

Végére hagytam a kedvencemet. Nem mondok róla semmit, mert rajongó vagyok. :) Indiana Jones kalandjai szívemhez nőttek elsőtől az utolsóig. Imádom magam beleélni a mesékbe, imádok izgulni és szorongatni ami a kezem ügyébe kerül, imádom elhinni legalább néhány órára, hogy a jók győznek és soha nem unalmas az életük. :)

 

film ylla mesél

2008\11\08

bakihalom

Ezeket még csütörtökön követtem el:

macska - macka

visszavonása - visszafonása

fizioterápiás - vizioterápiás

tér - tré

Máshol járt az eszem. Mindig szoktam kacagni rajta, hogy miféle marhaságokat írok. Pénteken aztán a pincébe is le kellett menni, ott találtam a cég második legviccesebb kiírását:

AJTOT SZIGORUAN BECSUKNI!

Alkoholos filctollal rótta valaki az ajtó belső felére. Elképzeltem amint a távozók SZIGORU arccal csukják a pinceajtót. :) Sajnos nem volt nálam a telefonom, ezt nem tudtam megörökíteni. Amiről viszont van képem, az a tavalyi figyelmeztetés. Nálam ez viszi a pálmát:

 

vidám

2008\11\08

izé

Már sokszor eszembe jutott, hogy jó volna egy gondolatdiktafon. Benne a fejemben. És ha bekapcsolnám, (a fejemben) rögzítené a gondolataimat. És akkor nem kellene vesződni a gépeléssel, fogalmazással. Kicsit javítani esetleg, aztán kész. Mert mire elkezdem leírni, százszor is meggondolom, hogy tényleg leírjam-e a szavakat.

Na tessék. Eltelik néhány óra, lezajlik pár beszélgetés és máris ott tartok, hogy örülök a le nem írt soroknak. :)

A héten megérkeztek a jegyeink. Így már majdnem biztos, hogy megyünk Chicane koncertre. Nagyon várom. Nagyon. Izgatottan és félve. Milyen lesz majd éppen Londonba együtt menni? Örülök neki, hogy Nm is velünk jön. Ő minden ilyen közös koncertút után úgy érzi, hogy megváltozott az élet. Némiképp igaza is van. Történik ilyenkor valami. Minden egyes alkalommal egyre jobban összefűz a közös hallgatás, az evések, a zene. Főleg a zene. Külön éljük át és mégis egyesít. Szeretet van. :)

zene mindenféléről

2008\11\06

17 és bolond, ja nem is, 37 és bolond (ezt később át fogom írni)

Hátésakkor ittvanelérkezett egy újabb várvavárt huszonnyolcadik!
Hmmm......... Valami váltás kellene. Már uncsi ez a 28. Azt hiszem jövőre 32 leszek inkább.
Egyébként Anyukámmal osztozunk ezen a napon. Ha úgy nézem, szülinapi ajándék voltam. Ha úgy nézem, jól elszúrtam a szülinapját. Mindenesetre megszülettem, mert akarta és akartam. Állítólag méteres hó volt az autópályán mikor hazavittek a kórházból. Hogy anyukám mit kapott még rajtam kívül a 21. szülinapján, arról soha egyetlen szó sem esett. Nos... talán ezt ma pótolom, ha már így eszembe jutott. :)
Tegnap óta írom a listát. Tiszta hülyeség. Legalábbis ebben a pillanatban annak tűnik. Nekem a fejemben van, rajtam kívül meg kinek lenne érdekes? Vagy ilyesmi. Elég negatív vagyok ma. Meg tudom ám magyarázni! Persze én tehetek erről is.
É.P. kedvesen megkérdezte reggel, hogy mit szeretnék csinálni a szülinapomon. Mit szeretnék kapni? Én meg egy hp vagyok. Mindig mindent akarok. Azt kívánom, hogy bárcsak ne kérdezne tőlem semmit! Azt kívánom, hogy csak gondoljon rám, hogy én mit szeretek, minek örülnék aztán fogjon meg és vigyen. De nem ám csak úgy... hanem a tenyerén. Azt kívánom, hogy örüljön nekem és legyen büszke rám. Hogy a szívét adja egy szál virággal. Na ez pont az, ami nem megy kérésre. Mert akkor már nem olyan. Se neki, se nekem. Lehet, mégiscsak nő vagyok. Tudom ám, hogy könnyű bakizni ha azt várom, hogy gondolatolvasó legyen. Viszont azt is tudom, milyen mennyei érzés, amikor eltalálja. 

ylla

2008\11\05

leltár

Még sosem csináltam ilyet, nem is tudom mi jött rám. Ma elkezdtem egy listát. Mert először arra gondoltam, hogy talán csak 1 vagy 2 év hozott még annyi meglepetést, mint az idei. Aztán meg arra, hogy azért a többi sem volt unalmas. Mindet szerettem. Oké, majdnem mindet. :)  Majdnem mindre emlékszem is. Úgy terveztem, hogy felét most, felét holnap. De basszus! Már a feléig is hosszú.. és ráadásul menetközben rájöttem, hogy ez bizony túl őszinte egy kirakathoz. Ezért a listát megírom, de nem teszem ki. Ha valaki szeretné látni, kérésre mélben elküldöm... :)

lista szülinap apró titkok ylla

süti beállítások módosítása