2008\07\27

fáradt szössz

Itt vagyok.

Tegnapelőtt még a Grossglocknert figyeltem, s foglyul ejtettek a hegyek. 

Tegnap még a Nockalm-ról kanyarogtam lefelé. Délután egy irdatlan víztározó hatalmas betongátján állva figyeltem a vakmerő egyedeket, kik egyetlen vékony gumikötéhez rögzítve ugrottak egy daru kosarából a gát tövébe.

Ma ülök a gép előtt, fáradtan az 1800 km-től és még mindig ott járok...

 

utazás szössz

2008\07\23

semmire nincs elég idő

Az idei nyár szokatlanul eseménydús. Még a koncertet sem tudtam leírni, holnap pedig már kezdődik a 4 nap önfeledt, vidám fagyoskodás. Vár minket a csodás Grossglockner. Esőruha, hajszárító, fájdalomcsillapító. Három napra reggeli, (közben a gyerök előadást tart arról, milyen módon volt lehetséges megszökni az Alcatraz-ból) és sok-sok meleg ruha. Ezek a legfontosabbak. Kivételesen rend van itthon, de még jó lenne kimosni ma estig. Közben el kellene ugranom anyósoméknál meglocsolni a virágokat (ááá, ezt itthon is meg kell tennem) és még sejtésem sincs róla, hogy mi legyen a vacsora? Délelőtt kétszer is megáztam. Legszívesebben beülnék egy kád vízbe ázni, és elfelejteném az egész világot egy-két órára.

 

23:05

Frissítek. Mindennel elkészültem! Most pedig dinnyét majszolgatva ázok, és az élet nagy dolgait latolgatom...  vajon megfagyunk a hétvégén? :)

női izék

2008\07\23

Kirityálé

-Honnan jöttetek?

-Csak innen a túlpartról.

-És, tetszik a buli?

-Aha, persze.

-Koncertekből miket fogtok megnézni?

-Hát, most jövünk B52S-ról, és várjuk David Guettát. Állat buli lesz! Meg volt is. Nagyon jók voltak az öregek.

-Tényleg? Na és mi kell a jó bulihoz szerintetek?

-Hát, kell jó zene

-Meg társaság

-Meg pia sem árt (nevetés)

-Látom azt már beszereztétek. Mit isztok?

-Én sört

-Enyém Szorbusz, övé meg Kirityálé

-Az mi?

-A Szorbusz?

-Dehogy, azt mindenki ismeri. A másik, a Kirityálé. Na az miből van?

-Hát, valami koktél ez is. Elmondta a srác. Meg néztem is, mert királyul kevert! Szóval tett az aljába jeget. Aztán 2 cl vodkát, 2l gint, felöntötte másfél deci tonikkal. Összerázta, közbe meg mindenféle figurát csinált. Az egészet pohárba töltötte és a végén ráloccsantott egy adag málnaszörpit. Nagyon állat! Direkt zöld szívószálat kértem hozzá. Ütős!

-Köszi srácok, jó mulatást!

-Ez hol fog lemenni?

-Szoktátok hallgatni a Zümmögő Dinoszauruszt? Minden délután háromtól megy. Na ott lesztek holnap. 

-Oké, köszi! Állat!

 

 

Ez a bejegyzés BDK felhívására készült.

játék

2008\07\21

dinnye

Dinnyét enni úgy igazán jó, ha 30 fokos hőség van. Akkor kora délután a fölnőttek felhúzzák a kútból a hatalmas sötétzöld gömböcöt. Már jó hideg. A kerek léket kiveszik, helyére kerül a nagykés, amit elég éppencsak megindítani s azonnal nyélig merül a piros édességben. Közben hallod a jellegzetes hangot és nem tudod eldönteni, hogy a kés miatt reped, vagy a repedés enged utat a késnek? Megkapod a szeletet. Ha szerencsés vagy, minimum fültől-fülig ér. :) Leülsz a meleg lépcsőre és beleharapsz. Édes, lédús, hideg, csodás! A lé folyik kétoldalt, csupa maszat az arcod, de nem zavar. Fülig érő szájjal zabálsz eszel, amíg már a fehér részhez érsz. Aztán felállsz, hátraviszed a zöld héjat a tyukoknak. Azok kárálva összeszaladnak, csipkedve dobálják, míg el nem fogy. Kapsz egy újabb szeletet és előről kezded. Mert dinnyét enni addig kell, míg a lé a füleden nem folyik kifelé.

Legalábbis így volt ez gyerekkoromban. Persze már semmi nem olyan mint régen, se a dinnyék, se a kutak. Se én. 

Viszont mindig jön valami új, ami éppolyan jó! Most a dinnyét pont ugyanúgy félbevágom. Utána viszont kanalat veszek elő és a piros finomságot kis darabokban kikanalazom a légmentesen lezárható tálamba. Jó nagy tál. :) Ráteszem a fedelet, aztán be a hűtőbe. Egy-két óra és kistálban előttünk ugyanaz a hideg, édes dinnye. A DINNYE! :)

kaja

2008\07\21

folytatás

Legalábbis azt a részét, ami a két tornyos várkapu között helyezkedik el. Roppant hangulatos pici utcák, csodásan rendbentartott házak között sétáltunk. Még a legelő is frissen nyírva, sehol egy porszem vagy eldobott szemét. Mindenütt tisztaság és kedvesség áradt. Kicsit talán sok is volt a jóból. Nem hiszem, hogy beleillenék a képbe, ha hirtelen ott kellene élnem. Így egy rövid kirándulás erejéig azonban mintha csak valamelyik Grimm mesébe csöppentünk volna. Visszatérve, a kerthelyiségben vacsoráztunk. A kicsike udvart körbeölelte a borostyán. Kerítés nem is látszott miatta. Mindenfelé apró figurák álltak/ültek a fűben, az egyik sarokban pedig, jókora sziklán, kis műforrás csordogált de nem volt zavaró. Csoda-e, hogy Nim meglátott egy hatalmas szitakötőt? Néhány másodpercig figyeltem, igyekeztem előkapni a fényképezőgépet, de berepült az étterembe. Közben hozták az ételt. Én Jägerschnitzerl-t kértem. Jött is két szép szelet husi, nyakonborítva sörös-csiperkegombás mártással. Nyamm...  A salátát előételnek hozták. Ott aztán volt minden! Jégsaláta, fejessaláta, endívia, uborka, káposzta, sárgarépa, zöldbab. Enyhe ecetes citromos dresszing ízesítette. Hát.... enni csak kell! :) Erre a finomságra kiválóan csúszott a korsó csapolt sör. Jó erős és keserű. 
Lemostuk az út porát, aztán a hófehér dunyha alatt jólesően elnyúltunk. Annyira jó nap állt mögöttünk! :)

utazás kaja

süti beállítások módosítása